Designed by:
web hosting

curatenie-evacuare locuinte

 


 

Evacuare si curatenie generala locuinte , spatii industriale si comerciale . Curatenii beciuri si poduri , anexe si debarale . Evacuare materiale degradate , textile, plastice, lemnoase, metalice, sticla.

Acest serviciu consta in curatenie generala, eliminarea materialelor nefolositoare, nu consta in aspirat,sters praful, spalat geamuri ... etc.

 

 


 

transport moloztransport mobila veche | transport deseuri | curatenii generale | demolari | contact

inchirieiri utilitare 3,5 t

link-uri

 

 


 

recomandam :

mancare la  domiciliu | camere supraveghere

 


Gropile de gunoi din jurul marilor oraşe devin din ce în ce mai problematice. Deşeurile nu mai au loc, iar autorităţile nu ştiu ce să facă cu ele. Deşi o mare parte din ele pot fi reciclate salvând astfel nenumărate resurse naturale, ele ajung de cele mai multe ori la groapa de gunoi sau, mult mai rau, în ape sau în păduri unde distrug echilibrul ecosistemului.

Cele mai multe dintre gunoaie provin din locuinţe: hârtie, pet-uri, sticle, aparate electrocasnice, ulei alimentar uzat şi chiar resturi de alimente, toate pot fi reciclate, iar materialele rezultate repuse în uz. Se pot salva în acest mod nenumăraţi copaci, păduri întregi, mari cantităţi de apă şi de energie electrică, putem evita contaminarea apelor şi a pădurilor, dar şi pagubele care se pot produce în propria locuinţă, sau amenzi usturătoare. În România există firme specializate în colectarea şi prelucrarea diferitelor deşeurilor provenite din locuinţe, însă deocamdată sunt puţin cunoscute.

LEGISLAŢIE
Privitor la depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor rezultate din activităţi casnice, în România există o serie de legi, însă cele mai multe dintre ele se referă strict la deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Conform Hotărârii de Guvern 448/2005, orice persoana fizică riscă amenzi de la 500 de lei până la 5.000 de lei, în cazul în care refuză să predea DEEE ieşite din uz centrelor de colectare a acestor obiecte. În aceeaşi serie se înscrie şi Directiva Europeană 2002/96/CE privind modul de finanţare al procesului de gestiune al DEEE şi Legea 426/2001 care face referire la întreaga gamă a deşeurilor menajere.

CUM SORTĂM DEŞEURILE
Uniunea Europeană obligă prin lege atât cetăţenii, cât şi instituţiile private la depunerea selectivă a deşeurilor. În aproape toate oraşele ţării există ghene care permit sortarea hârtiei, a peturilor şi a sticlei. Acest lucru poate fi făcut şi la domiciuliul fiecăruia dintre noi mai ales că pe piaţa apar din ce în ce mai multe tipuri de coşuri de gunoi compartimentate. Cele mai multe dintre ele dispun de trei încăperi care permit sortarea la fel ca şi tomberoanele publice şi sunt făcute astfel încât să poată fi folosite fie ca obiecte individuale, fie încastrate în mobilă.

Tot la reciclare poate ajuta şi geanta Rationell, special concepută pentru colectarea pet-urilor care poate fi găsită la IKEA. Designul genţii vă permite să o aşezaţi oriunde doriţi sau să o spălaţi la maşină.

Din gama produselor care vă ajuta în procesul de reciclare, dacă urmăriţi rubrica Idei originale ­ de sâmbăta viitoare (20 martie) veţi afla despre un ingenios model de coş de gunoi apărut pe piaţă care transformă resturile alimentare în îngrăşământ natural (compost), bun de folosit pentru îngrijirea plantelor din apartamentul sau grădina dumneavoastră.

HÂRTIA RECICLATĂ SALVEAZĂ PĂDURI ÎNTREGI
Printre materiale reciclabile, hârtia ocupă un loc foarte important, îndeosebi graţie faptului că ea poate fi recuperată aproape în totalitate. Statistic, dintr-o tonă de hârtie reciclată, în funcţie de performanţele fabricii care o prelucrează, pot fi obţinute până la 900 de kilograme de hârtie bună. Oricine poate colecta hârtie şi o poate duce la unul dintre centrele de colectare sau poate apela la anumite firme care vin şi o preiau de la domiciliu în cazul în care dispune de cantităţi mai mari (între 50 şi 500 de kg, în funcţie de firmă).

Există anumite regului minime de colectare a hârtiei:
- se pot recicla: consumabilele de hârtie precum hârtia de imprimantă, caiete, agende, plicuri, sau ziare, reviste, oferte promotionale, anuare, cataloage de produse;
- nu pot fi reciclate: şerveţele, batistele de unică folosinţă, hârtia igienică, sau hârtia/cartonul care a ajuns în contact cu mâncarea (ex: cutii de pizza, suc);
- este recomandat ca de pe hârtie să fie înlăturate capsele şi inserţiile de plastic;
- hârtia care urmează să fie reciclată trebuie păstrată uscată şi cât mai puţin mototolită.

După ce ajunge la centrele de colectare, hârtia este trimisă la o fabrică unde este prelucrată. De aici poate rezulta de la hârtie de imprimantă până la carton, în funcţie de performanţele tehnice ale fabricii.

Claudia Catană, fondator al firmei Copacul de Hârtie, spune că "pricipalul avantaj este acela că nu mai ajung la gunoi, neselectate, deşeurile de hârtie şi carton. În plus, în timp nu se vor mai tăia copaci pentru producţia de hârtie, sau cel puţin nu în ritmul în care se taie în acest moment".

sursa jurnalul

 

Who's Online

Avem 3 vizitatori online

YM online

Cazare NetFlash.ro la indemana ta!BizCar.ro - Director Web X3DPromovat de Director Web