Designed by:
web hosting

transport mobila veche

Transport si evacuare mobila veche

Evacuare mobilier vechi, degradat sau nefolositor. Ridicam toata gama de mobilier civil, comercial si industrial din metal, plastic , lemn sticla, etc. Personalul nostru va demonta si invarca mobilierul.

 


 

transport moloztransport mobila veche | transport deseuri | curatenii generale | demolari | contact

inchirieri utilitare 3,5 t

link-uri

 

 


 

recomandam :

mancare la  domiciliu | camere supraveghere

 


Conform Agentiei pentru Conservarea Energiei (ARCE), Romania trebuie sa incurajeze companiile si cetatenii pentru a investi in surse alternative de energie, astfel ca ponderea energiei electrice produse din resurse regenerabile de energie, fata de consumul national brut de energie electrica sa ajunga la 33% pana in anul 2010. Acest tip de energie nepoluanta este practic, inepuizabila, pe termen mediu si lung, costurile sale fiind mult mai reduse (cu aprox. 40% fata de sursele de energie conventionala), in special in conditiile in care pretul produselor petroloiere sunt in continua crestere. Principalele surse de energie regenerabila in Romania ar putea fi biomasa, energia solara, eoliana si energia geotermala.

Deseurile lemnoase - principala sursa de energie alternativa

Rezervele de biomasa sunt in special deseurile de lemn, deseurile agricole, gunoiul menajer si culturile energetice. Producerea de biomasa nu reprezinta doar o resursa de energie regenerabila ci si o oportunitate semnificativa pentru dezvoltarea rurala durabila. In prezent, in Uniunea Europeana, 4% din necesarul de energie este asigurat din biomasa. La nivelul UE, se estimeaza crearea a cca. 300.000 de noi locuri de munca in mediul rural, prin exploatarea biomasei.

In prezent, in Romania nu s-au dezvoltat tehnologii de valorificare completa a tuturor deseurilor. De exemplu, in momentul de fata, la noi in tara nu exista utilaje specializate in scoaterea cioatelor si a radacinilor, acest potential de deseuri lemnoase neputand fi astfel valorificat cel putin pe termen scurt si mediu. Pe termen lung este necesara realizarea unei analize pentru determinarea oportunitatii de achizitionare a tehnologiilor deja existente pe piata europeana pentru scoaterea si valorificarea acestor cioate si radacini, tinand seama de faptul ca aceasta practica este aplicata la scara larga in tarile nordice ale Europei si in Italia. Tarile europene aplica aceasta tehnologie in cadrul plantatiilor energetice, datorita beneficiului economic pe care il reprezinta utilizarea acestora ca si combustibil si din considerente de pregatire a solului pentru viitoarele plantatii.

Reglementarile cuprinse in legislatia UE in domeniul ecologic, si anume de a se valorifica integral deseurile lemnoase rezultate in urma prelucrarilor primare si secundare, se respecta prin plasarea unor echipamente de compactare stationare in fluxul tehnologic specific, la fiecare agent economic din domeniu.

Avantaje ale valorificarii deseurilor lemnoase
– valorificarea produsului rezultat prin comercializarea sa atat pe piata interna, cat si la export;
– aplicarea standardelor de calitate si de mediu existente la nivel european;
– asigurarea unei protectii ecologice eficiente a populatiei, precum si a apei, a padurii etc.;
– reciclarea materialelor;
– eliminarea deseurilor de material lemnos de pe suprafetele de depozitare;
– asigurarea unor performante de ardere superioare a produselor peletizate, sub aspectul duratei mai mari de ardere a aceluiasi volum de material, precum si a unei cantitati de caldura recuperate mai mari;
– utilizarea eficienta a deseurilor de material lemnos rezultate prin prelucrarea lemnului;
– reducerea volumului de depozitare a materialelor combustibile, tinand seama ca volumul unei brichete este de circa sapte-opt ori mai mic decat volumul ocupat de aceeasi cantitate de rumegus inainte de brichetare;
– realizarea unei alternative simple pentru producerea caldurii in domeniul casnic sau in intreprinderi din mica industrie;
– realizarea de noi locuri de munca;
– accelerarea alinierii legislatiei ecologice din tara noastra la cea existenta in domeniu la nivelul UE.

Din analiza prezentata mai sus rezulta necesitatea stringenta de realizare a unor investitii de peletizare a rumegusului. Realizarea unor instalatii complexe pentru obtinerea peletilor din rumegus permite introducerea unei noi atitudini privind problemele ecologice, ca si crearea de oportunitati pentru recuperarea si introducerea in circuitul economic a deseurilor care, netratate corespunzator, ar produce poluari masive ale mediului ambiant, cu repercusiuni negative majore lungi perioade de timp.

Ce sunt peletii?

Peletizarea este o presare mecanica a materialului la dimensiuni mult mai mici si cu densitate mult mai mare. Peletii sunt combustibili solizi, cu continut scazut de umiditate, obtinuti din rumegus, aschii de lemn, sau chiar scoarta de copac, talas si praf de lemn de la instalatiile industriale de prelucrare a lemnului, precum si din copacii nevalorificati din exploatarile forestiere. Rasinile si liantii existenti in mod natural in rumegus au rolul de a mentine peletii compacti si de aceea acestia nu contin aditivi.

Peletii din lemn sunt combustibili ecologici, economici si neutri privitor la emisiile de CO2, in majoritate produs din rumegus si resturi de lemn, comprimate la presiune ridicata fara aditivi pentru lipire. Ei sunt de forma cilindrica, de obicei masurand intre 6-10 mm diametru si 10-30 mm lungime. Fiind un combustibil produs la standarde inalte si comprimat, peletii permit ca transportul lor sa fie economic si sa se utilizeze sisteme complet automatizate in unitatile producatoare de electricitate si caldura, de la cele care deservesc o singura familie pana la cele publice. Cu o dezvoltare rapida a segmentului de piata, ele reprezinta tehnologia cheie pentru cresterea utilizarii biomasei in Europa si intreaga lume. Peletii sunt si o modalitate excelenta de utilizare a resurselor locale si de contribuire la pastrarea mediului inconjurator si prevenirea schimbarilor climatice.

In curand vom lansa un portal dedicat surselor regenerabile de energie (biomasa) din Romania. Obiectivul nostru principal este sa promovam utilizarea pe scara larga a biomasei si a deseurilor lemnoase ca o sursa de energie rentabila din punct de vedere al costului si benefica din punct de vedere al protectiei mediului din Romania.

sursa bizcafe.ro

 

sondaj

multumit de serviciile oferite?
 

Who's Online

Avem 3 vizitatori online

YM online

Cazare NetFlash.ro la indemana ta!BizCar.ro - Director Web X3DPromovat de Director Web