Ce greseli sa evit cand renovez?

Fiecare dintre noi trecem cel putin o data in viata printr-un proces de renovare. Cheia unei modernizari de succes este planificarea si evitarea greselilor. In articolul urmatori iti vom prezenta cele mai comune cinci erori pe care trebuie sa le eviti. Altfel, firma noastra te va ajuta cu transportul molozului la groapa de gunoi. Iti vom pune la dispozitie o utilitara de 3.5 tone si personal calificat pentru incarcare. Daca este vorba de o renovare majora, sintem dispusi sa iti inchiriem un container moloz de 7 metri cubi pentru cel mult trei zile. Te vei ocupa personal de incarcare, in timp ce noi vom transfera bena in locurile special amenajate dupa ce se va umple.

Ce greseli sa evit cand renovez si unde arunc molozul?

Ce greseli sa evit cand renovez?

Ce greseli sa evit cand renovez?

Dar sa revenim la cele mai comune greseli pe care oamenii le fac atunci cand renoveaza. Citeste materialul urmator si incearca sa faci tot posibilul sa le eviti.

Angajezi primul constructor pe care il gasesti

Ce greseli sa evit cand renovez? Nu semna niciodata un contract cu prima persoana pe care o gasesti. Este recomandat sa intocmesti o lista cu cel putin patru, cinci constructori, sa cauti referinte despre ei, sa verifici daca au licenta si daca pe numele lor exista depusa vreo reclamatie. Discuta, de asemenea, cu ultimii lor clienti si afla cum s-au descurcat. Totodata, retine ca un constuctor scump nu este neaparat si cel mai bun, iar unul ieftin nu este intotdeauna cel mai slab pregatit. Cauta cu rabdare persoana potrivita.

Nu obtii autorizatiile

Depunerea actelor necesare pentru autorizatii de constructie poate fi o pacoste pentru oricine, dar de multe ori este necesara. Orice proiect de renovare necesita anumite avize, mai ales daca se ia in calcul modificarea peretilor. Nu demara lucrarile de reamenajare pana cand un inspector nu isi da acordul si pana nu obtii toate hartiile de care ai nevoie pentru ca risti amenzi drastice din partea autoritatilor. De asemenea, nu uita sa inchei un contract cu o firma de transport moloz.

Stabilesti un buget nerealist

Ce greseli sa evit cand renovez? Stabileste un buget rezonabil, in care sa fie inclusa o suma de bani considerabila pentru cheltuieli neprevazute. De regula, fondul de rezerva trebuie sa fie cel putin 10 % din valoarea estimativa a lucrarilor. In caz contrar, exista riscul sa renovezi o camera doar pe jumatate din lipsa de fonduri.

Nu verifici piata din cartier

Valoarea unei case depinde foarte mult de zona unde este construita. Asa ca, inainte sa incepi renovarea, discuta cu un agent imobiliar si afla care sint preturile in zona. Chiar daca modernizarea va fi una de vis, sint sanse sa nu fie rentabila in cazul in care cartierul este rau famat sau locuinta este plasata intr-o zona greu accesibila.

Prea personal

Nu vopsi camerele in roz sau violet din simplu motiv ca sint culorile tale preferate. De asemenea, nu mari exagerat pivnita in scopul de a pastra colectia de vinuri cat mai raspandita. Daca in viitor vei dori sa vinzi casa, cumparatorul s-ar putea sa nu agreeze culoarea peretilor sau dimensiunea beciului. Opteaza intotdeauna pentru culori neutre si modifica dimensiunea spatiilor doar daca este absolut necesar.

Ce greseli sa evit cand renovez si unde arunc molozul? Tine cont de informatiile de mai sus daca nu doresti ca modernizarea locuintei sa se transforme intr-un adevarat cosmar. Lasa in grija noastra tot molozul care va rezulta in urma procesului. Il vom transporta conform legilor in vigoare la groapa de gunoi.