Transport marfa

transport marfa

transport marfa

Transport marfa in cele mai bune conditii, sigure si rapide! Prin serviciile noastre de transport marfa, vom dezvolat si optimiza performanta fata de clientii intr-un mod eficient si profitabil.

In categoria transportului de marfa nu sunt cuprinse acele marfuri care datorita caracteristicilor, dimensiunilor, proprietatilor, greutatilor, si a volumului lor nu pot fi transportate decat cu mijloace de transport autorizate sau specializate.

Misiunea noastra este contribuim la succesul dumneavoastra.Vrem sa va convingem si sa va dovedim ca experienta in domeniul transportului de marfa este punctul nostru forte atunci cand vine vorba de calitatea serviciilor pe care le oferim.

Aveti de transportat marfa? Doriti un transport rapid, sigur si ieftin?….Ati ajuns unde trebuia, sunati-ne la numarul 0727 656 366 pentru o programare.

Transport marfa

Transport marfa – in general si a celui de marfuri – in special, este legata de notiunea de trafic. Traficul reprezinta totalitatea transporturilor efectuate   intr-o perioada de timp (luna, trimestru sau an) in cadrul anumitor relatii de transport.

Traficul se poate imparti in: Trafic intern – totalitatea transporturilor efectuate in limitele frontierei unei tari; Traficul international – totalitatea transporturilor efectuate pe caile ferate intre doua sau mai multe state. Transport marfa. Traficul international dintre statele din Europa este reglementat de Conventia CIM, care are 5 parti ce se refera la: obiectul si starea de aplicare a Conventiei; raspunderea caii ferate; contractul de transport; dispozitii diverse; dispozitii tranzitorii.

Conventia este completata de 8 anexe, ce se refera la: modelul scrisorii de trasura sau al duplicatului scrisorii de trasura; modificarea contractul de transport; regulamentul transportului coletelor exprese, etc.

In lumea transport marfa prin categoria de marfa generala se intelege o gama variata de bunuri si produse. Transportul marfurilor reprezinta o componenta esentiala a procesului de productie si presupune deplasarea componentelor si a produselor de la o adresa la alta. Sistemul de transport reprezinta unul dintre elementele de baza pentru o crestere economica fundamentala. Transportul marfa creaza valoare si un anumit grad de utilitate.

Intre anii 2004-2010 s-a constatat ca volumele de marfa transportate pe care rutiera in Europa au fost de aproximativ cinci ori mai mari decat cele inregistrate de transportul feroviar. Media utilizarii tipului de transport preferat variaza de la o tara la alta.

Unele tarii din Europa au un grad redus de utilizare a transportului feroviar care inregistreaza un tred descendent accentuat. Este cazul tarilor vest-europene precum Franta, Spania şi Italia, transport marfa în care procentajul de utilizare a transportului feroviar e mai scazut decat media europeana şi se afla într-un declin continuu, incepand din anul 2006.

Desi transport marfa din Franta trece printr-o perioada de criza, anumiti jucatori de pe piata au început deja sa ia masuri pentru a revitaliza transportul feroviar de marfa, asteptand in acelaşi timp sa se contureze un raspuns european colectiv la aceasta problema.

Este cunoscut faptul ca anume investitiile creeaza baza de creştere economica in viitor. Volumul de marfuri transportate in ianuarie-aprilie a acestui an, transport marfa, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut a scazut cu 19%. Mai mult decat atat, pe calea ferata, care asigură aproape jumatate din marfurile transportate, reducerea a fost de 30%.

Transport marfa pe calea ferata presupune, mai intai, primirea acestora de catre statiile respective, necesitand un ansamblu de operatii si documente: intocmirea de catre predatorul marfii a documentului de transport (scrisoare de transport, scrisoare de trasura sau fracht); transport marfa, examinarea starii ambalajului; predarea – primirea marfurilor pentru transport si a scrisorii de trasura;marcarea si etichetarea coletelor;stabilirea greutatii marfurilor;depozitarea marfurilor in magazii, pe chei sau pe trenuri;alegerea vagoanelor introduse la incarcare;sigilarea si predarea acestora personalului de tren;

Transport marfa, activitatea desfasurata in parcursul transportului si in statiile de destinatie cuprinde un coplex de operatii legate de: alegerea celei mai convenabile rute de indrumare – ruta directa, transport marfa, pe langa care pot exista rute ocolitoare, ce pot fi incluse de catre expeditor sau de catre calea ferata datorita caracteristicilor climei, a modului de tranctiune, a conditiilor de exploatare);transbordarea marfurilor – poate fi: vagon-vago, vagon-automobil sau vagon-nava.

Aceasta se impune datorita defectiunilor tehnice sau comerciale, datorita nerespectarii de catre predator sau de catre statie a normelor privindincarcarea si transportarea marfurilor;recartarea transportului – modificarea contractului de transport in sensul schimbarii statiei initiale de destinatie sau a destinatarului sau oprirea transportului din parcurs. In transportul de cai ferate romane, transport marfa, predatorul, tranport marfa, avand garantia dreptului de proprietate asupra marfii pe toata durata transportului, dreptul de modificare a contractului de transport apartine in exclusivitate acestuia;informarea statiilor despre apropierea marfurilor – oferindu-le posibilitatea sa-si pregateasca mijloacele de descarcare, sa asigure forta de munca, sa organizeze formatiile de lucru corespunzatoare;avizarea transportului – informarea scrisa sau telefonica a destinatarului, transport marfa, de catre calea ferata, in legatura cu  sosirea marfii;descarcarea marfii;eliberarea marfii in statia de destinatie catre destinatarul specificat in scrisoarea de transport;despagubiri in transportul de marfuri – cand, din vina caii ferate, apar pierderi partiale sau totale sau avarii ale marfurilor primite spre transport.

Marfurile se expediaza in ordinea sosirii, afara de cazul in care anumite expeditii se bucura de prioritate. Unele marfuri sunt excluse de la transport sau sunt primite in anumite conditii. Realizam transport marfa atat pe raza Bucurestiului cat si in zonele limitrofe (Ilfov). Pentru a comanda un transport marfa urban este de ajuns sa ne contactati cu cel putin 24 ore inainte pentru a va trece pe lista prioritatilor noastre, tranport marfa. Dorim sa va oferim servicii transport marfa la preturi accesibile pentru transport marfa. Serviciile noastre se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice. Suntem orientati catre client. Suntem dispusi sa negociem pretul dar nu calitatea serviciilor.

In transportul de marfa responsabilitatile sunt mari: trebuie o atentie deosebita acordata marfii transportate, trebuie asigurat mijlocul de transport, soferul are si el respoensabilitati atat fata de ce anume transporta cat si fata de participantii la trafic. Asadar, transport marfa, privim cu maxima seriozitate fiecare cerinta pe care clientul o are si fiecare transport in parte.