Parchet deteriorat? Cum se schimba placile

Parchetul reprezinta un accesoriu care, de obicei, nu lipseste din casa romanilor. Insa vine si timpul in care trebuie inlocuit. Iar in aceasta situatie sintem gata sa iti sarim in ajutor. Iti evacuam parchetul vechi, precum si molozul rezultat in urma unei renovari, in cel mai scurt timp. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne suni la numarul de telefon 0727 656 366. Dispunem de utilaje de 3.5 tone, de incarcatori care vor cara sacii cu moloz in locul tau, toate serviciile la un pret echilibrat pentru buzunarul tau. Nu ezita sa ne contactezi! Te scapam de toate lucrurile de care nu mai ai nevoie in casa. Dar cum trebuie sa procedezi in cazul in care ai sesizat pe parchet o zgarietura sau ca o placa este avariata?

Parchet deteriorat? Cum se schimba placile si cum scapi de moloz

Parchet deteriorat? Cum se schimba placile

Parchet deteriorat? Cum se schimba placile

In general, parchetul are nevoie sa fie curatat periodic. Nu trebuie sa treaca saptamani intregi fara sa fie spalat. In acest mod vei evita cat mai mult timp aparitia petelor si a zgarieturilor. De obicei, problemele minore la o podea laminata se rezolva cu anumite solutii achizitionate de la un centru special (spre exemplu ceara). Insa in cazul in care paguba este una severa, se recomanda inlocuirea placii. Situatie in care ai nevoie de un fierastrau circular, dar si de o bormasina, cu ajutorul careia sa faci patru gauri in fiecare colt al placii. Taie placa in jurul sparturii cu fierastraul, dupa care, cu ajutorul unui ciocan si a unei dalte, indeparteaza bucata avariata. Apoi ai nevoie de un lipici special pentru a ajusta noua placa in locul celei stricate. Un lucru foarte important: cele doua placi trebuie sa fie de acelasi model!

Treaba in sine nu este complicata, dar necesita multa atentie si rabdare. Pentru ca altfel risti sa deteriorezi si celelalte placi. Situatie in care va trebui sa schimbi parchetul, iar noi sintem pregatiti sa te ajutam. Te vom scapa de parchetul vechi precum si de molozul rezultat in urma acestuia. Iti punem la dispozitie mijloacele de transport necesare precum si incarcatori care sa te scape de toate lucrurile de care nu mai ai nevoie in casa, inclusiv de mobila veche. Nu ezita sa ne contactezi!

Are foarte mare importanta daca parchetul este de tipul dublu-click sau cu adeziv. Noi am prezentat mai sus schimbarea unei placi de parchet cu adeziv. In cazul parchetului dublu-click procedura este mai simpla, iar placa poate fi montata fara adeziv. De precizat ca, in acest caz, se taie foarte putin partea de jos a placii cu un cutit pentru a se incadra perfect cu placa imediat urmatoare. Situatie in care ai economisit timp, dar si bani. In prezent, foarte multe apartamente sint dotate cu parchet dublu-click tocmai pentru faptul ca este mai usor de montat.

Fie ca ai schimbat un parchet dublu-click sau unul cu adeziv, dupa ce ai terminat treaba este obligatoriu sa pui pe pardoseala mai multe carti pentru ca parchetul sa se aseze in mod corect. In caz contrar, mai ales in cazul celui cu adeziv, risti sa strici tot parchetul din casa, situatie prin care, mai mult ca sigur, nu doresti sa treci.