Fan page

Da-ne un plus !

Transportul feroviar a adus multe surprize placute calatorilor.

Unii spun ca calatoriile cu trenul nu mai sunt la moda,  privind turistul care opteaza pentru asa ceva cu scepticism și compatimire pentru ca nu are, chipurile, bani de avion. Partea frumoasa este ca, dimpotriva,  in Europa, biletul de tren este foarte popular in randul turistilor cu venituri medii si superioare. Sa nu uitam de notorietatea și statutul pe care le-a oferit și încă le ofera o calatorie cu celebrul Orient Express, din pacate prea putin accesibil multora dintre noi.

Calatorii sunt fidelizati cu snacks-uri, nelipsita sticla de apa dar nu in ultimul rand garnituri moderne. Si au succes deoarece anul trecut peste 300.000 de turisti printre care 1000 au fost romani, au calatorit cu trenul in Europa, unde au folosit permisul InterRail.

Sa calatoresti prin Europa cu trenul in vagonul-cuseta nu este tocmai placut pentru cei varstnici dar poate fi palpitant pentru cei tineri.Cei cu bugete superioare practica modelul de a ajunge din tara lor intr-un stat in care doresc  cu avionul apoi strabat de la nord la sud cu trenul pentru a cunoaste zona. Sau mai exista o posibilitate si aceea de a inchiria o masina, in cazul in care nu exista linie ferata in zona aleasa.

Pentru cursele low cost o estimare de pret indica suma de 500 de euro, iar orasele vizate nu sunt foarte multe la numar.

 

Un mare avantaj al mersului cu trenul este acela ca garile sunt foarte bine pozitionate, comparativ cu aeroporturile. Fiind exact în centrul oraselor, turistii prefera sa ajunga la primele sau la ultimele ore ale zilei, sa se cazeze la hotelurile de langa gara si sa petreaca in orasul cu pricina maximum doua zile. Reteaua de trenuri europene este extrem de dezvoltata, catre o noua destinatie turistul avand la dispozitie aproximativ trei trenuri pe zi, astfel incat isi poate face programul cum vrea, iar daca pierde unul se poate urca în urmatorul fara niciun cost suplimentar.